Misszió

Adjunk másnak is esélyt!

Alapító társaimmal nagyon sokszor felidéztünk egy régi kínai bölcsességet:

"Ahhoz, hogy az ember teljes életet éljen, négy dolgot kell teljesítenie:

Van ugyan egy ritkán említett 5. pont is: Vegyél részt egy háborúban, és így válsz férfivá."

Beszélgetéseinken felismertük, hogy most jött el az idő a faültetéshez, amin keresztül meg kell vívnunk egy komoly „háborút”, harcot az elfogadtatás érdekében és amennyiben sikerrel járunk, akkor meg tudjuk majd írni a könyvet is a minket körülvevő világnak, az utókornak. Hátha változik a gondolkodásmódjuk és nem az ítélkezés, hanem a szeretetből táplálkozó segítő szándék vezérli majd őket.

Hisszük, ettől jobb lehet a világ, jobb lehet az egész emberiség jövője. Mert példamutatásunkkal ezernyi, megváltoztathatatlannak tűnő dolgot is képesek vagyunk felülírni.

Engedjék meg, hogy Illyés Gyula: Vadak etetése című kötetéből, a címadó versből idézzünk:

EGY NÉPFINAK
„Azt, hogy a nép fia vagy, igazolnod, sejh, ma nem azzal
Kellene: honnan jössz, - azzal, ecsém: hova mész!”

Tehát nem az a lényeg bárki esetében, honnan jött, hanem merre tart. Ebben pedig mi, emberek tudunk irányt szabni az általunk befolyásolható környezetben. Miért ne lehetne ez a befolyásolható környezet, ha úgy tetszik övezet, bővíthető?

Egyik jelszavunk és mottónk:

„Akkor is küzdj, ha hiábavalónak érzed!"

Arra pedig valamennyien rájöttük életünk során, miszerint bármely vétkünk, vétketek vonatkozásában: Nem megbocsátani nehéz, hanem lehetőséget adni!

Ez az egyik legfontosabb vezérelv mindannyiunk életében. Akinek ezt még nem sikerült elfogadnia, majd az évek múlásával önmagától rá fog ébredni.

Higgyünk az emberek megváltozhatóságában és megváltoztathatóságában! Ne gondoljuk sosem azt, hogy bármilyen hiba elkövetése esetén, erre csak mi vagyunk képesek!

ADJUNK MÁSNAK IS ESÉLYT!